CRISIS VAN NEDERLAND | Youri heeft warmtepomp en heeft niets aan prijsplafond energie

CRISIS VAN NEDERLAND | Youri heeft warmtepomp en heeft niets aan prijsplafond energie

Minister Kaag van Financiën sprak dinsdag tijdens het aanbieden van de Miljoenennota aan de Tweede Kamer van ‘koopkrachtmaatregelen die historisch in omvang zijn’. Dat ondervindt Youri Kaspers uit Enschede ook, zij het in een ietwat andere context. Voor hem voelt het alsof hij nu gestraft wordt omdat hij zijn woning heeft verduurzaamd.

Want het prijsplafond dat er gaat komen (max. 1200 kuub gas en max. 2400 kilowattuur (kWh) aan elektriciteit) is gebaseerd op een gemiddeld verbruik van een huishouden in Nederland, waarbij elektriciteit én gas wordt verbruikt. Voor alles wat je boven het plafond verbruikt betaal je de volle mep en de prijs voor energie blijft net als die voor gas maar stijgen en stijgen.

Maar Youri heeft geen gas, maar alleen elektra. Een warmtepomp. En die verbruikt flink wat stroom. Zo’n 6500 kWh per jaar, ruim 4000 hoger dan het energieplafond.

https://www.hartvannederland.nl/dossier/inflatie/energiezuinige-nederlanders-in-de-kou-gezet-door-prijsplafond-warmtepomp

Meer Hart van Nederland? Abonneer je hier: http://bit.ly/AbonneerHartvanNederland

Op het YouTube-kanaal van Hart van Nederland kun je dagelijks de beste, opmerkelijkste of meest bijzondere verhalen bekijken. Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons dan weten!

Wil je meer zien? Bekijk dan onze website of app. Je kunt ons ook vinden op social media:

Facebook: https://www.facebook.com/hartvannederland/
Instagram: https://www.instagram.com/hartvannederland/
Twitter: https://twitter.com/HartvNL

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *